Dorpen, steden en bezienswaardigheden 2017-04-18T13:26:39+00:00

Dorpen, steden en bezienswaardigheden

Beziers (30 min)

Beziers

Béziers staat bekend als een van de oudste steden van Frankrijk.
De historische stad is gebouwd op een heuvel langs de rivier Orb en is zeker een bezoekje waard.

Meer info

Narbonne (30 min)

Narbonne is een gezellige stad aan het strand van de Middellandse Zee en was de eerste Romeinse nederzetting buiten Italië. In de stad zijn verschillende interessante bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, overblijfselen van de Via Domitia (de oude Romeinse weg), een archeologisch museum en het paleis van de Aartsbisschop.

Montpellier (60 min)

Montpellier

Montpellier is de hoofdstad van de Languedoc-Roussillon. Deze bruisende Universiteitstad heeft een historisch stadscentrum met vele smalle straatjes met winkeltjes in het oude centrum van de stad en veel bezienswaardigheden. Als uitgangspunt kies je voor de “Place de la Comédie” = centrum (+ parking).

Carcasonne (60 min)

Carcassonne

Vooral gekend voor zijn ommuurde middeleeuwse stad met zijn 3 km lange muur en zijn 56 torens. Vanaf 1997 is deze stad geklasseerd onder het werelderfgoed van de Unesco.

Capestang (7 min)

Capestang

Dit is een pittoresk dorpje naast Puisserguier en is een belangrijk punt op de Canal du Midi.

Hier vind je wijngaarden, restaurants, winkels en er is markt op woensdag en zondagochtend op de place Jean Jaurès.

Canal du midi (7 min)

Canal du midi

Het Canal du Midi staat terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit kanaal verbindt de Middellandse zee en de Atlantische oceaan. Het is 240 kilometer lang en bevat maar liefst 91 sluizen.

Verken het kanaal in heel veel dorpjes al wandelend, met de fiets of per boot!

Les 9 ecluses de Fonséranne (20 min)

Sluizen Fonseranne

Bij de stad Béziers vindt men het grote meesterwerk van de canal du midi, nl. de 9 sluizen (écluses) van Fonséranne, een soort trap van 9 sluizen over een afstand van 315 meter en een hoogte verschil van bijna 25 meter. Er moesten 8 sluizen dus gemaakt worden met 9 sluisdeuren. Ieder jaar passeren minstens 10 000 boten deze sluizen met vooral ‘files” in de maanden juli en augustus. Er passeren dan tussen de 55 en 60 boten per dag.

Minerve (40 min)

Minerve

In het hart van de wijngaarden van de AOC Minervois, ligt het dorp Minerve hoog op een rotsige uitloper. Dit authentiek dorpje zal je zeker en vast betoveren! Ook hier is de weg er naar toe indrukwekkend mooi!

Meer info

Sete (50 min)

De havenstad Sete is een echt juweeltje op de Zuid-Frankrijk kust. Het is de grootste en belangrijkste Franse vissershaven aan de Middellandse Zee. Hou je van verse vis en zeevruchten, dan is een restaurant of markt bezoek hier zeker de moeite!

Aquarium Mare Nostrum – Montpellier (60 min)

Mare Nostrum

Mooi aquarium met een heel groot centraal bassin. Hier kun je onder andere grote haaien, roggen en zwaardvissen bewonderen.

Meer info

Pezenas & Musee du Jouet (40 min)

Pezenas

Pezenas is de Stad van Molière. In de zomer tref je hier vele ateliers met kunstenaars. Allerlei handwerken worden tentoongesteld. Er zijn ook folkloristische attracties. Er is ook een bekend speelgoedmuseum, wat zeker een bezoekje waard is.

Meer info

Perpignan (70min)

Perpignan

De stad Perpignan ligt slechts op 30 km van de Spaanse grens en heeft veel Spaanse invloeden. Het kent ook een erg zonnig klimaat en behoort tot de warmste steden van Frankrijk.